logo kaak vlaggen wit
De winkelwagen is leeg
Search - Categories
Search - Contacts
Zoek in website
Search - News Feeds
Search - Web Links
Zoek in webshop categorieën
Zoek in webshop producten
Search - SP Page Builder

blog

Conische vlaggenmast, de oervorm met sierlijke uitstraling

De keuze tussen een vlaggenmast conisch of cilindrisch is een keuze in vorm. Een cilindrische vlaggenmast is recht van top tot onderzijde. Een conische vlaggenmast heeft een brede voet en smalle top. Verloopt kegelvomig van breed tot smal boven. De eerste vlaggenmasten waren allemaal conisch van vorm. Pas jaren later is het door nieuwe produktie technieken mogelijk geworden om een andere vorm namelijk cilindrisch te produceren.

De conische vlaggenmast is er in verschillende materialen. Keuze uit hout, polyester en aluminium.

Conische houten vlaggenmasten zie je vaak bij particulieren past super bij een traditionele woning.
De combinatie van een blank gelakte mast met mastbok is een mooi plaatje.

Conische polyester vlaggenmasten zijn echte allemans vrienden. Zeer geschikt voor particulieren omdat polyester geen hinderlijke tik geluiden veroorzaakt. Maar door zijn aantrekkelijke prijs ook zeer gewild in het bedrijfsleven.

Conische aluminium vlaggenmasten worden vaak ingezet als de vorm conisch moet zijn en er een strakke gladde mast gewenst is. Over de gehele lengte van een polyester conische mast loopt namelijk een dunne naad, de aluminium uitvoering heeft dat niet. Een ander voordeel van de aluminium conische mast is dat deze sterker is dan de aluminium cilindrische uitvoering. De wanddikte is gelijk maar het verschil in sterkte komt door de conische vorm.

De gewenste lengte kan ook een belangrijke rol spelen in de materiaal keuze. Hout en aluminium stoppen qua lengte rond de 12 meter hoogte. Met polyester vlaggenmasten kunnen we rustig tot 18 meter hoogte gaan. Het voordeel van polyester conische masten is dat we deze op wens extra kunnen versterken zodat deze zwaarder belast kunnen  worden.

De beschikbare voet diameters beginnen bij 100 mm voor de kleinere conische vlaggenmasten en eindigen bij 145 mm voor de grotere masten. De top diameter varieert tussen de 60 mm en  65 mm.

De conische vlaggenmast is leverbaar met verschillende constructies:
Klassieke basis uitvoering, hierbij loopt het koord buiten op de mast, hierbij kunt u eenvoudig de vlag in top hijsen. Deze traditionele manier van  vlaggen kan men ook beveiligen tegen diefstal door het koord aan de de binnenzijde van de mast te laten lopen.
Baniermast uitvoering, hierbij is de top van de conische mast voorzien van een banier uithouderstang, deze zorgt ervoor dat de baniervlag altijd leesbaar is. Zeer geschikt voor alle reclame vlaggen bedrukt met bedrijfslogo. Leverbaar in hijsbare en vaste uitvoering.

Vaak zie je conische vlaggenmasten bij overheidsgebouwen, stadsparken en hotels

 

conische_vlaggenmast.jpg  conische_vlaggenmast_hijsbare_banieruithouder.jpg  conische_vlaggenmast1.jpg

webshop advies nodig

webshop bellen

webshop mailen

webshop kom langs
2015Gratis-ontwerp-button-218

webshop info kaakvlaggen

webshop info webshop


 

Euregio bezoekadres voor
persoonlijk advies

Blauwe vink klein  

Bezorging op
afspraak mogelijk

ideal